mutlulukkapinda
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

mutlulukkapinda

bu blog paylaşım bloguu herşeyi burada paylaşıcaz
 
AnasayfaAnasayfa  kapıkapı  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

 

 r&b müzik tanımı

Aşağa gitmek 
+2
ipeksugirl
emo_cicis_!layda
6 posters
YazarMesaj
emo_cicis_!layda
üye
üye
emo_cicis_!layda


Kadın
Mesaj Sayısı : 53
Yaş : 27
Nerden : sakarya
Lakap : inatçı
Kayıt tarihi : 08/06/08

r&b müzik tanımı Empty
MesajKonu: r&b müzik tanımı   r&b müzik tanımı EmptySalı Haz. 10, 2008 6:00 pm

zenci kökenli, blues ile rock'n roll'un bir karışımıdır. adından da anlaşılacağı üzere yoğun rhyhtm'lerle, ağır gitar soundunun birleşimi halindedir. heavy metal'in ortaya çıkışında r&b'un önemi çok büyüktür. en ünlü temsilcileri, bo didley, muddy waters, b.b. king sayılabilir. yakın dönemde de bu formu kullanan birçok grup hali hazırda yer almaktadır. the four horsemen, quireboys, black crowers, hatta xyz'de etkilenimi hard rock grubu olarak sayılabilir.

rock : r&b'un etkileriyle gelişmiş, tüm türlerin orijininde yer almış formattır. klasik yapının kalıcı ve ortaya çıkışına neden olmuştur. bir veya iki gitar, bas gitar ve davuldan oluşan klasik yapıda, uzun ve sakin sololar ağırlık kazanır.

hard rock : rock soundunun, ticari ve popüler halinden uzakta kalan, sert rock soundları olan gruplarla tanımlanır ki bunlardan en önemlisi, cream, ac/dc, kiss, the who sayılabilir. heavy metal'e geçişte en önemli görevi hard rock üstlenmiştir. bu formda yer alan birçok grup, klasik rock formunun içerisine, klavye gibi bir enstrümanı da dahil etmiş. bu katılım önceleri garip karşılanıp dışlansa da, zaman içerisinde kabul görmüştür. bu formda çift gitarın birisi rhythm görevini üstlenirken diğer gitar sololarla onu tamamlar, klavye kullanan gruplarda da klavye bir tür ara geçiş veya dolgu görevi üstlenir. vokal sıra dışı ve yırtıcıdır.

heavy metal : hard rock ile oluşan formun bir üst seviyesidir. yine klasik yapının dışında klavye gibi enstrümanlar kullanılırken. rtyhm coşkulu ve melodiktir. çift gitar partisyonlarının yoğun halde kullanıldığı türde vokal usta sese sahip kişilerden oluşur. ilk örnekleri 1960'ların ortasından itibaren görülmeye başlamıştır ve black sabbath gibi bir grup bir çok şeyi değiştirip alt üst etmiştir. liriklerde ki keskin dil yöneticileri rahatsız ederken, müzikal yapıdaki coşku, başkaldırı olarak kompoze edilmiştir. deep purple'nin ağır melodileri, judas priest'in rithymi ve uriah heep'in lirikleri peşinden gelen bir çok gruba öncülük etmiştir.

doom metal : doom ile hard'in heavy'i birbirinden ayırmak çok zordur. çünkü doom formu genel konsept'te mutlak yer alan bir formdur. heavy metal'e önderlik eden, black sabbath, "sabbath bloody sabbath" ta gelmiş geçmiş en iyi doom örneğini sunmuştur. grubun ismini taşıyan parçası "black sabbath" ta istisnasız en iyi doom örneklerindendir. doom var olan bir türün içerisinde kullanılan bir kol olduğu içindir ki, bir çok türün tanımına uyan öğeleri üzerinde taşır. gitarlardaki ağırlık ve bunun ortaya çıkardığı ton thrash metal etkilenimlerini veya thrash metal gebeliğini ortaya serer. genel olarak sürat yoktur ama kullanılan rifler ağırdır. müzikal yapıda kromatik öğeler önemlidir. bu form zaman içerisinde tüm türlerde aktif olarak kullanılır.

punk : 1970'lerin ortasında ingiltere'de başlayan bir akımdır. endüstri toplumunun içerisinde yaşanılan bir müzikal devrimdir. punk, rock'n roll ile sokağın kuralsızlığının bir karışımı olarak ortaya çıktı. geçmişi ve geleceği reddeden bir gençlik tarafından çok çabuk kabul gördü. klasik yapının üzerine kurulmış saund toplamı, neredeyse enstrüman çalmayı bilmeyen müzisyenlerin ortaya çıkardığı bir haldeydi. her şey acemice ve doğaldı. gitarda ki çiğ ton punk'ın en önemli unsurlarından sayılırken, vokalinde şarkı söylenmeyi bilmeyen biri gibi yorumlaması doğallığı önemli belirginlikti. rhythm rock'n roll rhythm'mini andırıyordu ve sözlerdeki başkaldırı ve bu günü yaşa sloganı punkı tükenmeye yönlendirdi. en önemli temsilcisi *** pistols, the clash, ramones, rezulus, vibrators, stranglers, sayılabilir. punk ileride thrash metal'in doğuşunun da nedenleri arasındadır.

glam: glam 70'lerin sonu ve 80'li yıllarda etkili olsa da, slade, t-rex, sweet gibi gruplarla 70'lerin başına kadar uzanır. punk'ın peşinden durağan bir hal alan rock piyasası, ortaya peş peşe çıkan glam gruplarıyla müthiş bir harekete geçti ve ortaklık bir anda binlerce glam grubuyla doldu. sound, hard rock ve amerikan rock karışımı bir haldeyken, en belirgin özellik ise grupların makyajlı yüzler, süslü saçlar, dar deri giysileriydi. grup elemanlarının, kadınsı görünümüne rağmen, kavgacı, argo kullanımı bir sokak çocuğunu andırması dikkate değer bir özelliktir. mötley crue, poison, hanoi rock, önde gelen örneklerdir.

thrash metal : punk ile klasik heavy metal'in müthiş güzel bir karışımıdır. kısa, karmaşık gitar riflerinde ki punktan gelen çiğ sound, davul'un rithmiyle birleştiğinde ortaya çıkan thrash metal, heavy metal'deki melodik ve anlaşılır yapıyı da almıştır. punk'ın çiğ yapısının bir tür arıtılmış haline taşır genel yapısında. çok dolgun ve düzenli armonilere sahiptir, öyle ki bir çok thrash metal grubunun elemanlarında virtüözik bir hava vardır. liriklerde, politik eleştiriler, nükleer enerji karşıtı, konular ele alınırken. vokal yorumundaki agresif yorum konuyu bütünleyen bir haldedir. en önemli örnekleri metallica, slayer, anthrax, megadeth ve testament'tir. thrash aslen kısır bir yapıya sahiptir. bundan dolayı son derece karmaşık olmasına rağmen, dinleyene öncelikle birbirine tekrar ediyormuş gibi bir his verir. ama aslen elemanlar çok ustadır ve tekrar söz konusu değildir.

death metal: ilk olarak 80'li yılların ortalarında görülür. thrash'in o kısır yapısından yönelimlere girilmesiyle ortaya çıkmıştır. bir noktada yol ikiye ayrılmıştır. yollardan birisi, değişik unsurların müzikal yapıya katılması olurken, bunu reddedenlerde, müzikalite biraz daha yükselmiş, daha karmaşık ve agresif bir hal almıştır. bu yönelişin adı death metal olmuştur. liriklerde, ölüm, işkence, acı, şiddet, kaderciliğe karşı bir başkaldırı gibi konuların yanında bir çok ekstreme konuda ele alınmıştır. müzik karmaşadan oluşurken, sert gitarlar ve göze batan sert bas gitar tonları ve cehennemi andıran bir vokal yorumu death metali tanımlar. sürat ve karmaşa yoğundur ama yakın zamanda süratin aniden düşürülmesi gibi kullanımlar göze çarpmaktadır. en önemli örnekleri arasında, death, obituary, carcass gibi gruplar yer alır.

grind core : şu an için en uç noktadaki heavy metal formudur. thrash, hard core ve punk etkilenimleri yanısıra, müziğin akustik yorumunda jazz etkilenimi hemen ön plana çıkar. müzikte esas olan rhytmdir ve twin pedal kullanılan davulda kısa ve çok hızlı rhythmler ortaya serilir. bas gitarda ustalık ve ton ön plandadır. rhythm gitar ve solo gitardaki ustalıkta çok önemlidir. aslen solo gitarın fazlaca da önemli bir görevi yoktur. çünkü solo atmaz. parçalar kısa ve süratli olabilirken, jazz'ı andıran düşüşlerde görülebilir. ilk başlarda parçaları yorumlayan vokal zaman içerisinde kendisini de brutal bir enstrüman haline getirmiş ve çoğu grınd grubunda söz ortadan kalmıştır. var olan sözlerde, ince bir eleştiri gizlidir. napalm death, krabathor, cannibal corpse, angel corpse verilebilecek örneklerdendir.

power metal : hard'n heavy'nin güçlendirilmiş formudur. müzisyenler virtüözik bir yetenekte enstrümanlarına hükmederler. liriklerde eğik konuların yanı sıra , yaşam, aşk, gelecek gibi konular ele alınır. klasik enstrüman yapısının içerisine, klavye ve keman dahil edildi ve vokalde temiz ve güzel sesin clean'den çığlığa uzanan bir yorumu ön plana çıktı. avrupa'da ki power metal yapısıyla amerika'daki arasında farklılıklar belirgin bir şekilde göze batmakta hatta genelde amerika'da yapılan power metal koluna progressive power metal dahi denmekte. amerika'da klavye gitardan da ön plana çıkar. ana enstrüman klavyeymişçesine kullanılır. en önemli örnekler, helloween, savatage, queensryche,symphonyx, hammerfall, blind guardian, stratovarius, gamma ray gösterilebilir.

power unsurlu thrash metal : kısırlaşan thrash soundunda yenilikler arayan müzisyenler, thrash formunun içerisine, klavye ve çığlık vokali dahil ettiler. yalnız klavye hiçbir zaman ön plana çıkmadı fakat vokal yorumundaki agresiflik aniden çığlığa dönüşebilir bir hal aldı. en önemli örnekleri iced earth, artillery gösterilebilir. bu formda davul çok temiz ve son derece hızlı dar ve kulağa gelen yoğun rithm davulun crosslarından çıkan sestir.

black metal : müzikal yapı aslen thrash metali andırır. onu ayrıcalıklı kılan şey ise lirikleridir. liriklerde işlenilen, karamsarlık, ökültizm, kara büyü, şeytan gibi konular toplumsal yaşamda ve muhafazakar toplumlarda black metalin dışlanmasına neden olmuştur. en önemli temsilcileri, black widov, venom, celtic frost, bathory, sayılırken, yakın zamanda, müzikal ve sahne formunun değişmesiyle, cradle of filth, dark throne, mayhem, marduk gibi grupları da örnekleri arasına almıştır. klasik müzikal yapının yanında, klavye ve keman black metalde de yoğun kullanılır. bunun yanı sıra, soprano vokaller, erkekte en tiz vokallerde bu formun içerisinde yoğun yer alır. gitarlardaki karmaşık ve tiz yapıyla, davuldaki melodik ve neşeli rithm, çığlık vokalle birleşerek absürt bir dışa vurum ortaya çıkarır.

hard core : neredeyse tamamen punk etkisi altında bir yapılanmadır. lirikler politiktir, iğneleyicidir ve yoğun argo sözler içerir. müzikal yapıda ise çok seslilik yoktur. başlar ve biter. parçalar grınd core'da olduğu gibi kısa olduğu gibi 4 dakikayı geçen parçalarda bulunmaktadır. bu tamamen politik müziğin grup isimleri de bir şeyleri vurgular; s.o.d. (stormtroopers of death), m.o.d (methods of death), nuclear assaulth, pro-pain.

crossover: bu yapı iki yada üç türün kaynaştırılmasıyla elde edilen ve genelde ara kolları tamamlamak için kullanılan bir yapıdır. bu karışım hemen hemen her türde vardır. sadece bir türde yer alsaydı o zaman ana kollardan birisi olarak kabul görecekti. faith no more, bryan adams, nirvana, bu kolun temsilcilerinden sayılabilir.

alıntıdır!!!
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
ipeksugirl
Mod adayı
Mod  adayı
ipeksugirl


Kadın
Mesaj Sayısı : 378
Yaş : 29
Nerden : hayatın ucundan :)
Lakap : ashley-kolik
Kayıt tarihi : 24/04/08

r&b müzik tanımı Empty
MesajKonu: Geri: r&b müzik tanımı   r&b müzik tanımı EmptySalı Haz. 10, 2008 6:18 pm

Türkiye'de tek R&B yapan Hepsi!!!!4 yüz(süz) lerin yaptığı müzikten R&B olmaz!!!
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://www.cemrekemerfan.rforum.biz
emo_cicis_!layda
üye
üye
emo_cicis_!layda


Kadın
Mesaj Sayısı : 53
Yaş : 27
Nerden : sakarya
Lakap : inatçı
Kayıt tarihi : 08/06/08

r&b müzik tanımı Empty
MesajKonu: Geri: r&b müzik tanımı   r&b müzik tanımı EmptySalı Haz. 10, 2008 6:30 pm

bencede cnm...katılıyorum sana...
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
ipeksugirl
Mod adayı
Mod  adayı
ipeksugirl


Kadın
Mesaj Sayısı : 378
Yaş : 29
Nerden : hayatın ucundan :)
Lakap : ashley-kolik
Kayıt tarihi : 24/04/08

r&b müzik tanımı Empty
MesajKonu: Geri: r&b müzik tanımı   r&b müzik tanımı EmptyCuma Haz. 13, 2008 3:01 pm

ayyy şimdi de mp3 diye saftrik bir grup çıktı!!!Çok üzgünüm ama hepsiyi geçemeyeceksiniz!!!
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://www.cemrekemerfan.rforum.biz
emo_cicis_!layda
üye
üye
emo_cicis_!layda


Kadın
Mesaj Sayısı : 53
Yaş : 27
Nerden : sakarya
Lakap : inatçı
Kayıt tarihi : 08/06/08

r&b müzik tanımı Empty
MesajKonu: Geri: r&b müzik tanımı   r&b müzik tanımı EmptyC.tesi Haz. 14, 2008 6:26 pm

grup mp3 ün hepsiyi geçebilmesi için bi mucize gerekir Very Happy o mucizede yok zatn Laughing
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
GüNeŞKızZ..!
Mod adayı
Mod  adayı
GüNeŞKızZ..!


Kadın
Mesaj Sayısı : 315
Yaş : 26
Nerden : doğadan :)
Lakap : SeBo_qoLiq
Kayıt tarihi : 20/04/08

r&b müzik tanımı Empty
MesajKonu: 4 yüz   r&b müzik tanımı EmptySalı Tem. 22, 2008 7:30 pm

ipeksugirl demiş ki:
Türkiye'de tek R&B yapan Hepsi!!!!4 yüz(süz) lerin yaptığı müzikten R&B olmaz!!!

4 yüz zaten pop yapıyor Very Happy aslında ben grup mp3 müş grup 4 yüzmüş falan ilgilenmiyorum ve sevmiyorum. Sadece grup hepsiden yoshy'nin güzelliğine hayran kaldığım için grup hepsi resmi falan ekliyorum.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://guneskiz.blogcu.com
ipeginhayalleri
süper mod
süper mod
ipeginhayalleri


Kadın
Mesaj Sayısı : 549
Yaş : 27
Nerden : ankara
Lakap : rockcular kolik
Kayıt tarihi : 22/07/08

r&b müzik tanımı Empty
MesajKonu: Geri: r&b müzik tanımı   r&b müzik tanımı EmptySalı Tem. 22, 2008 11:03 pm

rock dan başka bişey dinlemem bide pop Very Happy
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://www.kisiseladres.com/benimpc  www.ipeginhayalleri.blogcu.
GüNeŞKızZ..!
Mod adayı
Mod  adayı
GüNeŞKızZ..!


Kadın
Mesaj Sayısı : 315
Yaş : 26
Nerden : doğadan :)
Lakap : SeBo_qoLiq
Kayıt tarihi : 20/04/08

r&b müzik tanımı Empty
MesajKonu: Geri: r&b müzik tanımı   r&b müzik tanımı EmptySalı Tem. 22, 2008 11:12 pm

yasemin de rock müzik için yaratılmış ama maalesef r&b yapıyoor. Artık sevmek istemiyorum yasemini falan Very Happy zaten ben grup hepsiymiş dinlemiyorum yoshy bağlıyordu beni birtek ama istemiyorum artıkk Very Happy sevmiyorum sevmiyorum sevmiyoruum ben zaten rock dinliyoruum Very Happy

hele şükür rahatladım biraz
Very Happy

sebom beniiim
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://guneskiz.blogcu.com
ipeginhayalleri
süper mod
süper mod
ipeginhayalleri


Kadın
Mesaj Sayısı : 549
Yaş : 27
Nerden : ankara
Lakap : rockcular kolik
Kayıt tarihi : 22/07/08

r&b müzik tanımı Empty
MesajKonu: Geri: r&b müzik tanımı   r&b müzik tanımı EmptySalı Tem. 22, 2008 11:18 pm

katılıyorum sende benim kafansın Very Happy
rockın roll
böle bişiydi dimi haha Very Happy
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://www.kisiseladres.com/benimpc  www.ipeginhayalleri.blogcu.
GüNeŞKızZ..!
Mod adayı
Mod  adayı
GüNeŞKızZ..!


Kadın
Mesaj Sayısı : 315
Yaş : 26
Nerden : doğadan :)
Lakap : SeBo_qoLiq
Kayıt tarihi : 20/04/08

r&b müzik tanımı Empty
MesajKonu: Geri: r&b müzik tanımı   r&b müzik tanımı EmptySalı Tem. 22, 2008 11:30 pm

ipek demiş ki:
katılıyorum sende benim kafansın Very Happy
rockın roll
böle bişiydi dimi haha Very Happy

bu son cevap hakkım. rock'n roll ile rock müzik farklı şeylerdir. Ve ben rock müzik dinliyorum. Mesela elvis the pelvis (doğru mu yazdım bilmiyoruum) rock'n roll yapıyordu bir onu dinle bir de şebnem ferah'ı. Ne kadar farklı olduğunu göreceksin.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://guneskiz.blogcu.com
ipeginhayalleri
süper mod
süper mod
ipeginhayalleri


Kadın
Mesaj Sayısı : 549
Yaş : 27
Nerden : ankara
Lakap : rockcular kolik
Kayıt tarihi : 22/07/08

r&b müzik tanımı Empty
MesajKonu: Geri: r&b müzik tanımı   r&b müzik tanımı EmptySalı Tem. 22, 2008 11:31 pm

özür dilerim bilmiyordumm
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://www.kisiseladres.com/benimpc  www.ipeginhayalleri.blogcu.
avrilara

avrilara


Mesaj Sayısı : 6
Kayıt tarihi : 05/08/08

r&b müzik tanımı Empty
MesajKonu: Geri: r&b müzik tanımı   r&b müzik tanımı EmptySalı Ağus. 05, 2008 2:06 pm

emo_cicis_!layda demiş ki:
zenci kökenli, blues ile rock'n roll'un bir karışımıdır. adından da anlaşılacağı üzere yoğun rhyhtm'lerle, ağır gitar soundunun birleşimi halindedir. heavy metal'in ortaya çıkışında r&b'un önemi çok büyüktür. en ünlü temsilcileri, bo didley, muddy waters, b.b. king sayılabilir. yakın dönemde de bu formu kullanan birçok grup hali hazırda yer almaktadır. the four horsemen, quireboys, black crowers, hatta xyz'de etkilenimi hard rock grubu olarak sayılabilir.

rock : r&b'un etkileriyle gelişmiş, tüm türlerin orijininde yer almış formattır. klasik yapının kalıcı ve ortaya çıkışına neden olmuştur. bir veya iki gitar, bas gitar ve davuldan oluşan klasik yapıda, uzun ve sakin sololar ağırlık kazanır.

hard rock : rock soundunun, ticari ve popüler halinden uzakta kalan, sert rock soundları olan gruplarla tanımlanır ki bunlardan en önemlisi, cream, ac/dc, kiss, the who sayılabilir. heavy metal'e geçişte en önemli görevi hard rock üstlenmiştir. bu formda yer alan birçok grup, klasik rock formunun içerisine, klavye gibi bir enstrümanı da dahil etmiş. bu katılım önceleri garip karşılanıp dışlansa da, zaman içerisinde kabul görmüştür. bu formda çift gitarın birisi rhythm görevini üstlenirken diğer gitar sololarla onu tamamlar, klavye kullanan gruplarda da klavye bir tür ara geçiş veya dolgu görevi üstlenir. vokal sıra dışı ve yırtıcıdır.

heavy metal : hard rock ile oluşan formun bir üst seviyesidir. yine klasik yapının dışında klavye gibi enstrümanlar kullanılırken. rtyhm coşkulu ve melodiktir. çift gitar partisyonlarının yoğun halde kullanıldığı türde vokal usta sese sahip kişilerden oluşur. ilk örnekleri 1960'ların ortasından itibaren görülmeye başlamıştır ve black sabbath gibi bir grup bir çok şeyi değiştirip alt üst etmiştir. liriklerde ki keskin dil yöneticileri rahatsız ederken, müzikal yapıdaki coşku, başkaldırı olarak kompoze edilmiştir. deep purple'nin ağır melodileri, judas priest'in rithymi ve uriah heep'in lirikleri peşinden gelen bir çok gruba öncülük etmiştir.

doom metal : doom ile hard'in heavy'i birbirinden ayırmak çok zordur. çünkü doom formu genel konsept'te mutlak yer alan bir formdur. heavy metal'e önderlik eden, black sabbath, "sabbath bloody sabbath" ta gelmiş geçmiş en iyi doom örneğini sunmuştur. grubun ismini taşıyan parçası "black sabbath" ta istisnasız en iyi doom örneklerindendir. doom var olan bir türün içerisinde kullanılan bir kol olduğu içindir ki, bir çok türün tanımına uyan öğeleri üzerinde taşır. gitarlardaki ağırlık ve bunun ortaya çıkardığı ton thrash metal etkilenimlerini veya thrash metal gebeliğini ortaya serer. genel olarak sürat yoktur ama kullanılan rifler ağırdır. müzikal yapıda kromatik öğeler önemlidir. bu form zaman içerisinde tüm türlerde aktif olarak kullanılır.

punk : 1970'lerin ortasında ingiltere'de başlayan bir akımdır. endüstri toplumunun içerisinde yaşanılan bir müzikal devrimdir. punk, rock'n roll ile sokağın kuralsızlığının bir karışımı olarak ortaya çıktı. geçmişi ve geleceği reddeden bir gençlik tarafından çok çabuk kabul gördü. klasik yapının üzerine kurulmış saund toplamı, neredeyse enstrüman çalmayı bilmeyen müzisyenlerin ortaya çıkardığı bir haldeydi. her şey acemice ve doğaldı. gitarda ki çiğ ton punk'ın en önemli unsurlarından sayılırken, vokalinde şarkı söylenmeyi bilmeyen biri gibi yorumlaması doğallığı önemli belirginlikti. rhythm rock'n roll rhythm'mini andırıyordu ve sözlerdeki başkaldırı ve bu günü yaşa sloganı punkı tükenmeye yönlendirdi. en önemli temsilcisi *** pistols, the clash, ramones, rezulus, vibrators, stranglers, sayılabilir. punk ileride thrash metal'in doğuşunun da nedenleri arasındadır.

glam: glam 70'lerin sonu ve 80'li yıllarda etkili olsa da, slade, t-rex, sweet gibi gruplarla 70'lerin başına kadar uzanır. punk'ın peşinden durağan bir hal alan rock piyasası, ortaya peş peşe çıkan glam gruplarıyla müthiş bir harekete geçti ve ortaklık bir anda binlerce glam grubuyla doldu. sound, hard rock ve amerikan rock karışımı bir haldeyken, en belirgin özellik ise grupların makyajlı yüzler, süslü saçlar, dar deri giysileriydi. grup elemanlarının, kadınsı görünümüne rağmen, kavgacı, argo kullanımı bir sokak çocuğunu andırması dikkate değer bir özelliktir. mötley crue, poison, hanoi rock, önde gelen örneklerdir.

thrash metal : punk ile klasik heavy metal'in müthiş güzel bir karışımıdır. kısa, karmaşık gitar riflerinde ki punktan gelen çiğ sound, davul'un rithmiyle birleştiğinde ortaya çıkan thrash metal, heavy metal'deki melodik ve anlaşılır yapıyı da almıştır. punk'ın çiğ yapısının bir tür arıtılmış haline taşır genel yapısında. çok dolgun ve düzenli armonilere sahiptir, öyle ki bir çok thrash metal grubunun elemanlarında virtüözik bir hava vardır. liriklerde, politik eleştiriler, nükleer enerji karşıtı, konular ele alınırken. vokal yorumundaki agresif yorum konuyu bütünleyen bir haldedir. en önemli örnekleri metallica, slayer, anthrax, megadeth ve testament'tir. thrash aslen kısır bir yapıya sahiptir. bundan dolayı son derece karmaşık olmasına rağmen, dinleyene öncelikle birbirine tekrar ediyormuş gibi bir his verir. ama aslen elemanlar çok ustadır ve tekrar söz konusu değildir.

death metal: ilk olarak 80'li yılların ortalarında görülür. thrash'in o kısır yapısından yönelimlere girilmesiyle ortaya çıkmıştır. bir noktada yol ikiye ayrılmıştır. yollardan birisi, değişik unsurların müzikal yapıya katılması olurken, bunu reddedenlerde, müzikalite biraz daha yükselmiş, daha karmaşık ve agresif bir hal almıştır. bu yönelişin adı death metal olmuştur. liriklerde, ölüm, işkence, acı, şiddet, kaderciliğe karşı bir başkaldırı gibi konuların yanında bir çok ekstreme konuda ele alınmıştır. müzik karmaşadan oluşurken, sert gitarlar ve göze batan sert bas gitar tonları ve cehennemi andıran bir vokal yorumu death metali tanımlar. sürat ve karmaşa yoğundur ama yakın zamanda süratin aniden düşürülmesi gibi kullanımlar göze çarpmaktadır. en önemli örnekleri arasında, death, obituary, carcass gibi gruplar yer alır.

grind core : şu an için en uç noktadaki heavy metal formudur. thrash, hard core ve punk etkilenimleri yanısıra, müziğin akustik yorumunda jazz etkilenimi hemen ön plana çıkar. müzikte esas olan rhytmdir ve twin pedal kullanılan davulda kısa ve çok hızlı rhythmler ortaya serilir. bas gitarda ustalık ve ton ön plandadır. rhythm gitar ve solo gitardaki ustalıkta çok önemlidir. aslen solo gitarın fazlaca da önemli bir görevi yoktur. çünkü solo atmaz. parçalar kısa ve süratli olabilirken, jazz'ı andıran düşüşlerde görülebilir. ilk başlarda parçaları yorumlayan vokal zaman içerisinde kendisini de brutal bir enstrüman haline getirmiş ve çoğu grınd grubunda söz ortadan kalmıştır. var olan sözlerde, ince bir eleştiri gizlidir. napalm death, krabathor, cannibal corpse, angel corpse verilebilecek örneklerdendir.

power metal : hard'n heavy'nin güçlendirilmiş formudur. müzisyenler virtüözik bir yetenekte enstrümanlarına hükmederler. liriklerde eğik konuların yanı sıra , yaşam, aşk, gelecek gibi konular ele alınır. klasik enstrüman yapısının içerisine, klavye ve keman dahil edildi ve vokalde temiz ve güzel sesin clean'den çığlığa uzanan bir yorumu ön plana çıktı. avrupa'da ki power metal yapısıyla amerika'daki arasında farklılıklar belirgin bir şekilde göze batmakta hatta genelde amerika'da yapılan power metal koluna progressive power metal dahi denmekte. amerika'da klavye gitardan da ön plana çıkar. ana enstrüman klavyeymişçesine kullanılır. en önemli örnekler, helloween, savatage, queensryche,symphonyx, hammerfall, blind guardian, stratovarius, gamma ray gösterilebilir.

power unsurlu thrash metal : kısırlaşan thrash soundunda yenilikler arayan müzisyenler, thrash formunun içerisine, klavye ve çığlık vokali dahil ettiler. yalnız klavye hiçbir zaman ön plana çıkmadı fakat vokal yorumundaki agresiflik aniden çığlığa dönüşebilir bir hal aldı. en önemli örnekleri iced earth, artillery gösterilebilir. bu formda davul çok temiz ve son derece hızlı dar ve kulağa gelen yoğun rithm davulun crosslarından çıkan sestir.

black metal : müzikal yapı aslen thrash metali andırır. onu ayrıcalıklı kılan şey ise lirikleridir. liriklerde işlenilen, karamsarlık, ökültizm, kara büyü, şeytan gibi konular toplumsal yaşamda ve muhafazakar toplumlarda black metalin dışlanmasına neden olmuştur. en önemli temsilcileri, black widov, venom, celtic frost, bathory, sayılırken, yakın zamanda, müzikal ve sahne formunun değişmesiyle, cradle of filth, dark throne, mayhem, marduk gibi grupları da örnekleri arasına almıştır. klasik müzikal yapının yanında, klavye ve keman black metalde de yoğun kullanılır. bunun yanı sıra, soprano vokaller, erkekte en tiz vokallerde bu formun içerisinde yoğun yer alır. gitarlardaki karmaşık ve tiz yapıyla, davuldaki melodik ve neşeli rithm, çığlık vokalle birleşerek absürt bir dışa vurum ortaya çıkarır.

hard core : neredeyse tamamen punk etkisi altında bir yapılanmadır. lirikler politiktir, iğneleyicidir ve yoğun argo sözler içerir. müzikal yapıda ise çok seslilik yoktur. başlar ve biter. parçalar grınd core'da olduğu gibi kısa olduğu gibi 4 dakikayı geçen parçalarda bulunmaktadır. bu tamamen politik müziğin grup isimleri de bir şeyleri vurgular; s.o.d. (stormtroopers of death), m.o.d (methods of death), nuclear assaulth, pro-pain.

crossover: bu yapı iki yada üç türün kaynaştırılmasıyla elde edilen ve genelde ara kolları tamamlamak için kullanılan bir yapıdır. bu karışım hemen hemen her türde vardır. sadece bir türde yer alsaydı o zaman ana kollardan birisi olarak kabul görecekti. faith no more, bryan adams, nirvana, bu kolun temsilcilerinden sayılabilir.

alıntıdır!!!
vayyyy ..çok uzun ve çok açıkça yazmışın çok saol...
brovo Exclamation
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
ipeksugirl
Mod adayı
Mod  adayı
ipeksugirl


Kadın
Mesaj Sayısı : 378
Yaş : 29
Nerden : hayatın ucundan :)
Lakap : ashley-kolik
Kayıt tarihi : 24/04/08

r&b müzik tanımı Empty
MesajKonu: Geri: r&b müzik tanımı   r&b müzik tanımı EmptyÇarş. Ağus. 13, 2008 2:37 pm

ben rock çıyım r&b ciyim falan demiyorum zaten r&b dde bi tek hepsiyi seviyorum...aslında rock dinlerim

ayrıca öykü naz 4yüz de r&b yapıyor grup hepsiyi taklit ettikleri dedikoduları falan da müzik türleri aynı olduğu için çıktı...
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://www.cemrekemerfan.rforum.biz
minikdusler
Ayın üyesi
Ayın üyesi
minikdusler


Kadın
Mesaj Sayısı : 272
Yaş : 27
Nerden : Bursa-osmangazi-Hürriyet
Lakap : İlham Perisi
Kayıt tarihi : 29/05/08

r&b müzik tanımı Empty
MesajKonu: Geri: r&b müzik tanımı   r&b müzik tanımı EmptyÇarş. Ağus. 13, 2008 4:26 pm

ipeksugirl demiş ki:
ben rock çıyım r&b ciyim falan demiyorum zaten r&b dde bi tek hepsiyi seviyorum...aslında rock dinlerim

ayrıca öykü naz 4yüz de r&b yapıyor grup hepsiyi taklit ettikleri dedikoduları falan da müzik türleri aynı olduğu için çıktı...

sanırım haklısın scratch
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://minikdusler.blogcu.com
ipeginhayalleri
süper mod
süper mod
ipeginhayalleri


Kadın
Mesaj Sayısı : 549
Yaş : 27
Nerden : ankara
Lakap : rockcular kolik
Kayıt tarihi : 22/07/08

r&b müzik tanımı Empty
MesajKonu: Geri: r&b müzik tanımı   r&b müzik tanımı EmptyPerş. Ağus. 14, 2008 1:17 pm

doğruuu
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://www.kisiseladres.com/benimpc  www.ipeginhayalleri.blogcu.
 
r&b müzik tanımı
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
mutlulukkapinda :: ::Müzik & dans türleri:: :: ::müzik:.-
Buraya geçin: