minikdusler Ayın üyesi
Mesaj Sayısı : 272 Yaş : 27 Nerden : Bursa-osmangazi-Hürriyet Lakap : İlham Perisi Kayıt tarihi : 29/05/08
| Konu: Kızlarda Genç Kızlığa Geçiş(Ergenlik) Salı Eyl. 23, 2008 10:36 pm | |
| Bizzat kendi fen dersi konumuzdu.Bende kitaptan özetledimKızlarda olan değişiklikler;Dişi üreme organlarının olgunlaşması Yumurta oluşması Adet görme Göğüslerin belirginleşmesiRuhsal değişiklikler;-Toplumdaki rolünü belirleme isteği -Hayatı ve çevreyi sorgulama -Kendi başına hareket etme isteği -Yalnız kalma isteği -Aynı gün içinde sevinç,üzüntü,öfke,korku vb. duygularının sık sık yer değiştirmesi -Sebepsiz can sıkıntısı -Aşırı öfkelenme -Hayal kurma -Cinsel konulara merak duyma -Utangaçlık -Bulunduğu ortamda dikkat çekme isteği -Arkadaş grubuna katılma isteği -İletişim kurmada güçlük çekme -Soyut algılama yeteneğinin artması -Daha hızlı okuyup anlama -Kararsızlık -Bir konu üzerinde dikkatini uzun süre toplayamama... Şimdide,Değişikliklere İlişkin Sorular;-Ben kimim? -Topluma nasıl faydalı olabilirim? -Neden herkes yaptıklarıma karışıyor? -Beni neden yalnız bırakmıyorlar? -Herkes bana mı bakıyor? -Canım sıkılıyor.Neyapsam? -Acaba o benimle arkadaş olur mu? -Bu kadar kızmasını gerektirecek ne yaptım? -Hangisini giysem yakışır? -Ders çalışmaya başlayalı 10 dk. oldu neden hala dikkatimi toplaymadım?Kollarım ağırdı Umarım sizlere yararlı olmuşumdur | |
|
GüNeŞKızZ..! Mod adayı
Mesaj Sayısı : 315 Yaş : 26 Nerden : doğadan :) Lakap : SeBo_qoLiq Kayıt tarihi : 20/04/08
| Konu: Geri: Kızlarda Genç Kızlığa Geçiş(Ergenlik) Perş. Eyl. 25, 2008 6:07 pm | |
| vovv çok sağol cnm | |
|
minikdusler Ayın üyesi
Mesaj Sayısı : 272 Yaş : 27 Nerden : Bursa-osmangazi-Hürriyet Lakap : İlham Perisi Kayıt tarihi : 29/05/08
| Konu: Geri: Kızlarda Genç Kızlığa Geçiş(Ergenlik) Cuma Eyl. 26, 2008 3:51 pm | |
| ö.değil | |
|
Rihann[A]yşe üye
Mesaj Sayısı : 70 Yaş : 27 Nerden : bilmem Lakap : ashleyci Kayıt tarihi : 03/09/08
| Konu: Geri: Kızlarda Genç Kızlığa Geçiş(Ergenlik) C.tesi Eyl. 27, 2008 6:19 pm | |
| evet çok yararlı oldun canım | |
|
-PrénSéS- Admin
Mesaj Sayısı : 460 Nerden : Dünyanın obür ucundan Lakap : -PrénSéS- Kayıt tarihi : 12/04/08
| Konu: Geri: Kızlarda Genç Kızlığa Geçiş(Ergenlik) Salı Şub. 03, 2009 2:53 pm | |
| | |
|
minikdusler Ayın üyesi
| Konu: Geri: Kızlarda Genç Kızlığa Geçiş(Ergenlik) C.tesi Mart 28, 2009 7:29 pm | |
| | |
|
-PrénSéS- Admin
Mesaj Sayısı : 460 Nerden : Dünyanın obür ucundan Lakap : -PrénSéS- Kayıt tarihi : 12/04/08
| Konu: Geri: Kızlarda Genç Kızlığa Geçiş(Ergenlik) Salı Nis. 07, 2009 3:54 pm | |
| cinsel filan töbe töbeee :D | |
|
ipeginhayalleri süper mod
Mesaj Sayısı : 549 Yaş : 27 Nerden : ankara Lakap : rockcular kolik Kayıt tarihi : 22/07/08
| Konu: Geri: Kızlarda Genç Kızlığa Geçiş(Ergenlik) C.tesi Mayıs 02, 2009 10:52 pm | |
| | |
|